Benvinguts a raqueta.net

Aquesta web és el resultat de molts anys d’interès pel tennis, i especialment en el col·leccionisme d’objectes més representatius d’aquest esport: La raqueta.

Tot el material que s’exposa forma part de les nostres col·leccions particulars, que us mostrem com un recorregut en la història de la raqueta que va des dels seus inicis fins a 1983.

Agrairem qualsevol comentari que ens vulgueu fer. Ens ajudarà a millorar la web en les properes actualitzacions.

Jaume Busoms
(www.busoms.org)

Emili Bosch

En aquesta darrera actualització hem rebut una valuosa aportació de material per part de: Amalio Sánchez Díaz (Madrid), Marcos García Renedo (Valladolid) i Joel Mur (Barcelona).

C O L · L E C C I O N S

Els Inicis del Tenis

Coneixem el tenis amb les regles actuals, des de que l’any 1874 el Major Wingfield el va patentar amb el nom de Sphairistiké.

Basant-se en unes normes que ja havia publicat el francès Pierre Barcellón l’any 1800, amb el títol “Regles et principes de Paume”, ja que a França es jugava un tenis campestre anomenat “Jeu de Paume”. En canvi a Anglaterra es jugava en recintes tancats (com el paddle) i en deien “Real Tennis” (el joc dels reis).

Sinònims en són “Court Tennis” (denominació americana) i “Royal Tennis” (denominació australiana). Moltes  de les raquetes utilitzades en aquesta època eren expressament assimètriques (lopsided).

Proyecto1-Maquetación 1b

T E N I S T E S

Els tenistes i les raquetes

Hem fet un recull dels jugadors més destacats dins de l’escenari mundial del tennis i hem analitzat l’evolució del seu material al llarg de la seva carrera tant en fèmines com en sènior. En aquest apartot us els mostrem.

ull_mini_blanc

E X P O S I C I O N S

Exposicio al Club de Tennis Sabadell

Aquesta és una mostra de l’exposició que va tenir lloc en el Club de Tennis Sabadell, el març del 2009. Les raquetes originals es van muntar en uns panells amb imatges fotogràfiques i textos per fer més entenedor l’evolució de la raqueta des del seus inicis fins a la era moderna.

Pilota de tennis

Fotografies

Pilota de tennis

Plafons

Pilota de tennis

C O N T A C T E

contactar

Totes les col·leccions són dinàmiques, amb canvis i noves incorporacions.

Qui estigui interessat en intercanvi, compra, venda de raquetes, o en la realització de qualsevol comentari respecte a aquesta web, agrairem que es posi en contacte amb nosaltres a:

jaume@raqueta.net per a comentaris de l’apartat “Col·lecció”
emili@raqueta.net per a comentaris de l’apartat “Tenistes”

fotografies

Les persones o entitats interessades en reproduccions giclée o en la publicació d’alguna de les fotografies que apareixen en aquesta web, contactar amb: fotos@raqueta.net

Agraiments

Un sincer agraïment a tots els amics que ens han obsequiat amb la “seva” raqueta.

Agustí Montaña, Miquel Ribera,
Manolo Marqués, Maria Fonolleda,
Sam Banon, Tomas Lopez Fuster,
Enric Martorell, Rafel Galeote,
Pere Casademont, Sergi Torrent,
Ramón Soler, Xevi Soler,
Quico Llobet, Carles Caudevilla,
Miquel Comadran, Jaume Torras,
Josep Busoms, Joan Bigorra,
Sión Guitart

i a les restauradores Antonia Grané i Carme Sanz, que han realitzat una magnífica labor en la recuperació dels objectes més antics.